430 RON
Rezerva acum

Pelerinaj în Serbia – 7 mai – 13 mai 2020

Not Rated
Created with Sketch.

Data

2020-05-07 : 2020-05-13

Created with Sketch.

Durata

7 zile/6 nopți

Created with Sketch.

Transport

Autocar

Created with Sketch.

Loc plecare

Palatul Culturii, Iași

Created with Sketch.

Tip masa

Mic dejun

Servicii incluse / neincluse

  • transport cu autocar clasificat;
  • 6 nopți cazare la Hoteluri 3*/4* ( conform clasificării din țara de destinație) în camere duble și triple cu mic dejun inclus;
  • preot/însoțitor de grup din partea Centrului de Pelerinaj.
  • asigurarea medicală;
  • mesele de prânz și cină aprox. 7-9 euro /pers.;
  • intrări la obiective;
  • transport microbuz Mănăstirea Celije: aprox. 3 euro/pers.;
  • taxe hoteliere;
  • cheltuieli personale;
  • supliment single: 115 euro;
Ziua 1 - 7 mai 2020
Ziua 1 - 7 mai 2020

Întâlnirea grupului în fața Palatului Culturii din Iași, la ora 05:30. Plecare la ora 06:00 pe ruta Iași – Piatra Neamț – Praid – Alba Iulia – Deva – Timișoara
Cazare la Hotel 3* în Timișoara.

Ziua 2 - 8 mai 2020
Ziua 2 - 8 mai 2020

Mic dejun.
Ora 08:00 - plecăm din Timișoara, către Serbia. Traversăm frontiera româno-sârbă pe la Stamora - Moravița și ajungem în capitala Serbiei, Belgrad. Vizitam Cetatea Kalemegdan, bucurându-ne de priveliștea deosebită a confluenței râurilor Sava și Dunăre. În cetate se afla biserica Ružica (închinată Nașterii Maicii Domnului, o frumoasă biserică aflată în interiorul zidurilor Cetății Kalemegdan), capela închinată Sf. Cv. Parascheva de la Iași, cu un izvor tămăduitor. Tot aici se păstrează racle cu alte sfinte moaște - Biserica Sfântului Apostol și Evanghelist Marcu (Această uriașă biserică cu cinci cupole, bazată pe designul Mănăstirii Gracanica din Kosovo, adăpostește mormântul împăratului Dušan „Mighty“.) - Catedrala Sf. Sava (ridicată pe locul unde au fost arse moaștele Sfântului Sava – considerată a fi una dintre cele mai mari biserici ortodoxe din lume) - Mănăstirea Rakovica (cu hramul arhanghelilor Mihail și Gavriil - este locul unde a fost hirotonit ca diacon Sfântul Nicolae Velimirovici si Parintele Tadei ca si ieromonah) – mormantul Patriarhului Pavle si o particica din moastele Sfantului Nectarie Belgrad. ) - Belgrad.
Cazare la Hotel 3* în Belgrad.

Ziua 3 - 9 mai 2020
Ziua 3 - 9 mai 2020

Mic dejun.
Plecare Fruska Gora unde vom admira priveliștea muntelui (sunt peste 15 mănăstiri construite acolo), noi vom vizita doar trei mănăstiri care se află aici - Novo Hopovo (din sec. XIII, cu un fragment din moaștele Sf. Teodor Tiron – un sfânt din sec. III-IV), Grgeteg (din sec. XV, cu o copie a icoanei Maicii Domnului Trichiroussa de la Mănăstirea Hilandar din Mt. Athos) și Mănăstirea Krušedol (din sec. XIII, cu moaștele Sfintei familii Branković și mormintele unor domnitori sărbi). Continuăm drumul spre Sremski Karlovci (un mic oraș baroc pe malul Dunării, renumit pentru vinurile de calitate.) vizităm Catedrala Ortodoxa din Sremski Karlovci (cu un fragment din moaștele Sf. Arsenie Sremac) - Mănăstirea Intrării Maicii Domnului în Biserică (cu fragment din moaștele Sf. Nectarie de Eghina) – Belgrad.
Cazare la Hotel 3* în Belgrad.

Ziua 4 - 10 mai 2020
Ziua 4 - 10 mai 2020

Mic dejun.
Mergem la Mănăstirea Vitovnica (din sec. XIII, unde este mormântul Stareţului Tadej de la Vitovnica), Mănăstirea Manasija (din sec. XV, cu moaștele Sf. Domnitor Ștefan al Serbie), Mănăstirea Ravanica (din sec. XIII, cu moaștele Sf. Cneaz Lazăr al Serbiei și mormântul Cuviosului Romil Sinaitul).
Cazare la Hotel 3*/4* în Čačak / Kraljevo.

Ziua5 - 11 mai 2020
Ziua5 - 11 mai 2020

Mic dejun.
Vizităm Mănăstirea Zica (din sec. XIII). Mănăstirea, împreună cu Biserica Înălțarea Domnului , a fost construită de primul rege al Serbiei, Sfântul Ștefan cel întâi încoronat și primul Arhiepiscop al Bisericii sârbe, Sfântul Sava, Mănăstirea Studenica (unde se află moaştele Sfântului Simon (fratele Sf. Sava), Sfântul Simeon (tatăl Sfântului Sava şi Sfânta Anastasia (mama Sfântului Sava). Este cea mai mare și mai bogată dintre mănăstirile ortodoxe din Serbia.) cu cele două biserici renumite: Biserica Maicii Domnului și Biserica Sf. Părinți Ioachim și Ana. Ultima mănăstire pentru această zi este Mănăstirea Sopocani și Biserica Sf. Ap. Petru din sec. VIII sau IX din Novi Pazar (în această biserică, a fost botezat Sf. Simeon Izvorâtorul de mir).
Cazare la Hotel 3*/4* în Čačak / Kraljevo.

Ziua 6 - 12 mai 2020
Ziua 6 - 12 mai 2020

Mic dejun.
Plecare spre Valjevo unde sunt Mănăstirile: Lelić (moaștele Sf. Nikolaj Velimirović) și Ćelije – deplasare cu microbuzul 2 km (moaștele Sfântului Justin Popović) – Belgrad - traversăm frontiera româno-sârbă pe la Stamora – Moravița – Timișoara.
Cazare la Hotel 3* în Timișoara.

Ziua 7 - 13 mai 2020
Ziua 7 - 13 mai 2020

Mic dejun.
Plecăm spre Iași, pe ruta Timișoara – Deva - Alba Iulia - Blaj - Piatra Neamț - Iași.

Tour's Location

FAQs

Notă
Grup minim 35 – 39 pers. – tariful se majorează cu 20 euro/persoană.
Created with Sketch.
from 430 RON

Bilet rapid

EUR

Centru de Pelerinaje nu procesează datele cu caracter personal si nu foloseste datele pentru a promova alte servicii sau produse exterioare.

Alte pelerinaje

Abonează-te la newsletter

pentru a fi la curent cu noutățile despre pelerinaje.