La frontiera este obligatorie detinerea unui pasaport valabil 6 luni pentru tarile non UE si a unei carti de identitate valabila 6 luni pentru tarile membre ale Uniunii Europene.

Pentru a putea iesi din tara, copiii sub 18 ani trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa detina pasaport valabil sau carte de identitate in functie de regimul tarii in care calatoresc, sa fie insotiti de cel putin un adult si sa aiba asupra lor acordul pentru calatorie al ambilor parinti (sau al parintelui care nu ii insoteste), legalizat la notar. Adultul insotitor, in cazul in care nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba asupra sa cazierul judiciar.

Informatii suplimentare despre conditiile de calatorie in alte tari se pot obtine de la serviciile de frontiere (sau accesand www.politiadefrontiera.ro). Tarile in care nu se poate calatori fara viza sunt mentionate pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe (www.mae.ro).

Agentia nu isi asuma nicio responsabilitate pentru turistii care nu pot trece frontiera din cauza lipsei documentelor necesare sau in cazul in care serviciile de frontiera refuza accesul acestora in alte tari.

Asigurarea medicala de calatorie nu este obligatorie, dar o recomandam in toate cazurile unei calatorii in strainatate. In acelasi timp recomandam ca la contractarea unui pachet turistic sa se incheie si asigurarea storno, pentru a va feri de eventuale neplaceri privind retragerea sau anularea calatoriei.