Servicii incluse în preţ:

 • transport cu autocar clasificat; 

 • cazare la hotel de 4*, camere în regim dublu cu mic dejun;

 • ghid vorbitor de limba română;

 • 2 cine.

Nu sunt incluse în preţ:

 • taxa de intrare la obiective, acolo unde sunt solicitate;

 • opțional – tur în crama Cricova 1 ora și 50 minute – pachetul Național fără suvenir (degustarea a 4 tipuri de vinuri asezonate cu plăcinte tradiționale);

 • supliment single;

 • asigurarea medicală.

Reduceri si suplimente: 

 • Copilul cu vârsta cuprinsă în intervalul 0 – 1.99 ani (0.00 EUR)
  Copilul cu vârsta cuprinsă în intervalul 2 – 6.99 ani (87.50 EUR)

NOTĂ:  Reducerile și gratuitățile se aplică copilului care stă în camera cu 2 adulți.

               Reducerile se pot modifică în funcție de numărul de copii din grup.

1

Ziua 1

6.00 – Plecare din orașul Iași.

Avem grijă să avem la noi cartea de identitate sau pașaportul.

Vom intra în Republica Moldova pe la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni și vom continua călătoria către Bălți unde vom vizita Catedrala Sfinții Împărați Constantin și Elena din Bălți (ridicată între anii 1924 – 1934 prin truda Preasfințitului Visarion Puiu, primul Episcop al Eparhiei Hotinului cu reședința la Bălți, sfințită în anul 1935 în prezența M.S. Regele Carol al II-lea al României și a Marelui Voievod de Alba – Iulia Mihai, viitorul monarh) și Biserica Sf. Nicolae construită de Gheorghe Panaite în perioada 1791 – 1795, după modelul bisericilor romano-catolice.

În drumul către Orhei vom vizita Mănăstirea Curchi fondată în anul 1773, unde întâlnim una dintre cele mai frumoase mănăstiri din Basarabia, care ne va încânta cu cele cinci biserici ale sale.

15.00 – Ne îndreptăm apoi spre Orheiul Vechi unde vom vizita satul Butuceni, mănăstirea săpată în piatră, una dintre cele 350 vestigii rupestre medievale care privesc de sus sfidător râul Răuț și peisajul fantastic al defileului săpat de acesta în calcarele sarmatice.

Cazare și cină la Hotel ARIA 4* sau similar din Chișinău. 

2

Ziua 2

Mic dejun.

Tur pietonal + auto Chișinău cu următoarele obiective: Catedrala Schimbarea la Față – Muzeul Național de Arheologie și Istorie  – Biblioteca Națională – Palatul Național (sediul Guvernului) –Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt – Catedrala Mitropolitană din Chișinău – Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt (oprire la magazinul Bucuria) – Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală – Parcul ”Valea Morilor” – Mănăstirea Sfântul Theodor Tiron – Memorialul Victoriei și Flacăra Eternă  – Gara Feroviară – Biserica Sfântul Nicolae (Bd. Ștefan cel Mare).

OPȚIONAL (minim ½ din grup).: Vizitarea cramelor Cricova  unde facem turul celui mai mare oraș subteran din lume, care are aproape 100 de kilometri de galerii utilizate pentru întreg procesul de fabricație al vinurilor liniștite și al spumantului Cricova, realizat după metoda clasică Dom Perignon – Champenoise.

Pentru vizitare ne vom îmbarca în mașinuțe electrice, care ne vor plimba kilometri buni prin tunelurile de calcar alb de unde s-a extras piatra din care a fost construit orașul Chișinău, iar apoi vom admira colecția de vinuri aparținănd personalităților politice și oameni de afaceri, vom avea o degustare de vinuri asezonată cu o gustare moldovenească. Vă rugăm, pentru vizitare, să aveți haine călduroase la dumneavoastră. Temperatura ambientală este de 12 °C.

Vom continua călătoria către Chișinau.

Cină tradițional Moldovenească la Butuceni la Casa de Sub Stâncă.

Cazare la Hotel ARIA 4* sau similar din Chișinău.

 

3

Ziua 3

8.00 – Mic dejun.

9.00 – Plecare spre casă via Mănăstirea CăprianaMănăsirea Condrița și Mănăstirea Hîncu.

10.30 – Mănăstirea Condrița are hramul Sfântului Ierarh Nicolae și este situată în satul Condrița, aflat pe pârâul Catargul, la 15 kilometri de gara Strășeni și la 26 de kilometri de municipiul Chișinău.

Mănăstirea a fost ctitorită mai întâi ca schit, în anul 1783, de ieromonahul Iosif, venit de la Mănăstirea Căpriana. În anul 1918, schitul de călugări Condrița s-a separat de Mănăstirea Căpriana, devenind mănăstire de sine stătătoare.

12.00 – Mănăstirea Căpriana este una dintre cele mai vechi mănăstiri din Republica Moldova. Este situată în zona centrală a țării, la aproximativ 40 km nord-vest de Chișinău, în ținutul deluros împădurit care purta odată numele de Codrii Lăpușnei. Considerată de mulți istorici ultimul bastion al arhitecturii voievodale din Republica Moldova, aparținând spațiului cultural românesc. Prima mențiune documentară a Căprianei este cea din 1420, când într-un hrisov al vremii, mănăstirea este menționată într-un act de stabilire a hotarelor unui boier.

14.00 – Mănăstirea Hîncuîntemeiată în anul 1677 de către marele boier Mihalcea Hâncu, este una dintre cele mai vechi mănăstiri de pe teritoriul Moldovei dintre Prut și Nistru, după Vărzărești fondată în anul 1420 și Căpriana – în anul 1429. Prima mențiune a neamului Hânculeștilor în izvoarele medievale o găsim într-un document din anul 1528, din timpul domniei lui Petru Rareș, iar prima mențiune despre marele boier Mihalcea Hâncu se află în cronica lui Miron Costin, în legătură cu luptele lui Vasile Lupu (1634 –1653) purtate pentru domnie, domnul fiind sprijinit de către acesta.

15.00 – Continuăm drumul către ieșirea din Republica Moldova prin Punctul de Trecere Vamală Albița. Continuarea drumului către Iași.

monastyri-hynku-7298-1
Parcul Valea Morilor
monastyri-kapriyana-7297-2
monastyri-hynku-7298-1
Moldavian_orthodox_church
Mănăstirea Curchi
Frumoasa
Catedrala Sfinții Împărați Constantin și Elena din Bălți
70_Suruceni_290809_01
51_Valea_morilor_060711_098
38_Condrita_030511_03
06_Curchi_Orhei_manastirea_041111_05